У Німеччині обіцяють ще інтенсивніше домагатися безпеки і виборів на Донбасі

У Німеччині обіцяють ще інтенсивніше домагатися безпеки і виборів на Донбасі

Укрінформ
Партнери по «нормандській четвірці» - Німеччина і Франція – ще більше інтенсифікують свої зусилля для розв'язання української кризи.

Про це заявив у понеділок офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Зусилля щодо досягнення істотних кроків у розв'язанні української кризи будуть ще інтенсивнішими», - сказав Шефер, зазначивши, що «уряди двох країн докладають найінтенсивніші зусилля в останні дні для досягнення кроків за трьома найбільш значущими питаннями: загальний стан з безпекою, просування організації місцевих виборів і ухвалення відповідного закону, гарантування безпеки на цих місцевих виборах».

Дипломат підкреслив, що і у відомстві канцлера, і в МЗС бачать ситуацію в єдиному світлі: «У нас єдиний інтерес - як ми можемо вирішити цей конфлікт».

Представник німецького МЗС нагадав, що тема української кризи стоїть на порядку денному Ради глав МЗС ЄС, що проходить сьогодні в Люксембурзі, в якій бере участь і Штайнмайєр.

Торкнувся Шефер і теми поетапного зняття санкцій, яку активно просуває його керівник. «Штайнмайєр постійно повторює, що санкції - не самоціль і не спосіб поставити Росію на коліна, їхнє завдання - зміна політичної поведінки, а саме змусити Україну і Росію врешті-решт завершити цей конфлікт», - нагадав представник МЗС слова міністра, а також те, що той вважає, що демонстрація раціональних, істотних кроків означатиме вплив і на санкції.

Нагадаємо, німецькі ЗМІ повідомляли, що канцлер ФРН Ангела Меркель разом з президентом Франції Франсуа Олландом докладають зусилля для проведення зустрічі в «нормандському форматі» на вищому рівні до саміту НАТО у Варшаві, який запланований на 8-9 липня. Найімовірніше така зустріч може відбутися в Мінську, де були підписані Мінські домовленості.

 Водночас прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що "поки ніяких передумов для цього немає".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-