Кремль заявляє, що «нормандської зустрічі» до саміту НАТО не буде

Кремль заявляє, що «нормандської зустрічі» до саміту НАТО не буде

Укрінформ
У Кремлі вважають, що передумов для зустрічей лідерів "нормандської четвірки" (Росія-Україна-Франція-ФРН) щодо України поки немає.

Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, повідомляють РИА Новости.

"Передумови могли б виникнути тільки в разі демонстрації українською стороною готовності для передухвалення тих кроків, які чітко прописані в Мінських угодах. Поки, на жаль, такої готовності не демонструється, а не маючи скільки-небудь відчутних перспектив на результативність, проведення зустрічей на вищому рівні, звичайно, навряд чи можливо", — заявив Пєсков, коментуючи інформацію про підготовку зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки".

Відповідаючи на запитання, чи відбудеться така зустріч до саміту НАТО, який пройде у Варшаві 8-9 червня, Пєсков зазначив, що "поки ніяких передумов для цього немає".

Як повідомляв Укрінформ, канцлер ФРН Ангела Меркель разом з президентом Франції Франсуа Олландом докладають зусилля для проведення зустрічі в чотиристоронньому форматі разом з російським і українським президентами.

Меркель заявила днями, що "саме зараз сторони працюють інтенсивно над тим, щоб мінські угоди реалізовувалися в життя". На зустрічі, що планується, передбачається обговорити подальші кроки для цього.

Планується, що зустріч лідерів Німеччини, Франції, України і Росії має відбутися до саміту НАТО, який пройде у Варшаві 8-9 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-