Савченко закликала РЄ тиснути на Росію для звільнення решти в’язнів

Савченко закликала РЄ тиснути на Росію для звільнення решти в’язнів

Укрінформ
Член української делегації та комітету асамблеї з питань міграції ПАРЄ Надія Савченко  закликала продовжити тиск на Росію для звільнення решти в’язнів та встановлення миру в Україні.

Про це вона сказала під час свого виступу на літній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, що відкрилася  сьогодні у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Росія дуже хотіла би, щоб я приїхала сюди лише через 22 роки, але минуло лише два. Я вам вдячна за вашу підтримку. Я би хотіла, щоб в Україні та в усій Європі запанував мир. Для чого нам потрібно спільно багато працювати, я вважаю, що Україна може допомогти у цьому», - сказала Савченко.

За її словами, парламентаріям потрібно усвідомити, що крок Путіна щодо звільнення трьох громадян України не означає звільнення усіх українських в’язнів. «Багато (громадян України) все ще знаходиться у російських тюрмах», - зауважила Савченко.

"Ми платимо за спокій Європи і за мир своєї країни своєю кров'ю і життями своїх людей. Я прошу вас підтримати нас у цьому своєю твердою, послідовною і чіткою позицією", - сказала Савченко, додавши при цьому, що "тільки разом ми переможемо".

"І я не бажаю нікому пройти те, що пройшла я, те, що проходять зараз українці. І не бажаю нікому напряму мати такого сусіда, як Росія, тому що ви зрозумієте, як це нелегко", - додала вона.

За словами Савченко, вона  дуже хоче примирення, і буде працювати в цьому напрямку. "Але я хочу, щоб ви зрозуміли всі, що перемогти можна лише тоді, коли одна людина заради ідеї готова померти, а всі решта – готові підтримати її і не дати на цьому фронті загинути", - наголосила народний депутат.

Вона також додала, що зараз Україна стоїть на передовому рубежі вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-