Заява Савченко щодо ватажків

Заява Савченко щодо ватажків "Л/ДНР" створює кілька проблем - Безсмертний

Укрінформ
Колишній учасник переговорів в форматі Мінського процесу Роман Безсмертний вважає помилкою заяву народного депутата Надії Савченко щодо переговорів з ватажками "Л/ДНР" про звільнення полонених.

Про це він заявив в інтерв’ю Espreso.tv.

"Я вітаю будь-які ініціативи, законопроекти, які стосуються розв’язання цієї проблеми, тому що це добре, що навіть через певний час такі ініціативи починають з’являтися, тим більше вони з’являються в тих, кого можна було назвати елітою нації, хто мав бути елітою. Але коли людина, скажімо, іменує себе народним депутатом чи міністром, це означає, що вона має певні межі, певні правила…. В даному випадку, мені здається, такі слова, як переговори з такими особами, тим більше, коли їх прирівнюють до статусу народного депутата і тим більше іменується "держава", я вам скажу м’яко – це помилка", - наголосив він.

При цьому Безсмертний зауважив, що така заява створює відразу декілька проблем: "Перша проблема. Насправді - це заява відомого політика, одного з лідерів громадської думки. Вона моментально в тупик ставить першу політичну особу в державі. Бо далі в нього вибір – підписувати повноваження чи не підписувати. Це з одного боку. Але є інший бік. На цьому прочинають інформаційно грати просто відверті вороги української держави. І це не дало на себе довго очікувати. Буквально через добу була реакція Кремля, висловлена з Донецька: "Так, ми готові, але нехай українська держава надасть відповідні повноваження".

"Я би зрештою сказав так, що мені зрозуміло внутрішній поклик Надії Савченко після всього, що відбувалося і розуміючи, що відбувається, зробити все для того, щоб тих, хто перебуває в полоні, визволити звідти якнайшвидше. Але одна справа – працювати над цим, а зовсім інша - сказати речі, які можуть не те що розв’язати ситуацію, а можуть кардинально погіршити її", - додав політик.

На його думку, треба бути дуже обережним. "Досвід перебування в Мінську показав, що треба дуже добре і вивірено вибирати слова, коли говориш на цю тему. Тому що ці слова, як правило, як лезо", - зазначив Безмсертний.

Як повідомляв Укрінформ, Надія Савченко заявляла, що готова вести переговори про звільнення полонених українських військовослужбовців з ватажками бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР", проти яких воювала на фронті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-