На «Чонгарі» підняли прапор кримськотатарського батальйону

На «Чонгарі» підняли прапор кримськотатарського батальйону

Укрінформ
У суботу, 18 червня, активісти на адміністративному кордоні з Кримом підняли прапор кримськотатарського батальйону імені Номана Челебіджихана.

Про це голова штабу акції громадянської блокади окупованого півострова Ленур Іслямов повідомив у Facebook.

«Сьогодні відбувся історичний момент для нашого батальйону. Ми підняли свій батальйонний прапор. Над його створенням і розробкою кілька місяців працювали наші хлопці», – йдеться в повідомленні.

За словами Ленура Іслямова, прапор батальйону встановлений на пункті пропуску «Чонгар» разом із кримськотатарським національним прапором і державним прапором України.

Дискусія про створення кримськотатарського батальйону в складі структури правоохоронних органів України триває з 2015 року, нагадує Крим.Реалії. У Меджлісі кримськотатрського народу повідомляли, що всі матеріали з цього питання передані Президенту України та міністрові внутрішніх справ.

У Національній гвардії України, що діє в системі Міністерства внутрішніх справ України, відзначають, що заяви про створення в їхній структурі кримськотатарського батальйону залишаються поки на рівні ідей, не закріплених законодавчо.

Ленур Іслямов вимагає присвоїти номер військової частини створюваному кримськотатарському батальйону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-