САП вимагає для фігуранта «справи Онищенка» заставу в 1,6 мільярда

САП вимагає для фігуранта «справи Онищенка» заставу в 1,6 мільярда

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура наполягатиме на заставі 1,6 млрд грн для фігуранта справи з Укргазвидобування.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук у суботу написав голова САП Назар Холодницький.

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) оскаржуватиме в апеляційному порядку рішення слідчого судді Солом'янського районного суду міста Київ про обрання запобіжного заходу - утримання під вартою з альтернативою внесення 1,5 млн грн застави для одного з ключових організаторів злочинної схеми по розкраданню українського газу", - написав Холодницький.

За його словами, прокуратура наполягатиме на заставі 1,6 млрд грн.

Як повідомлялось, Солом'янський райсуд Києва обрав для Валерія Постного, фігуранта у справі нардепа Олександра Онищенка, заставу в розмірі 1 млн грн або 60 діб арешту.

Таким рішенням суду задоволений захист, заставу обіцяють внести найближчими днями, але обвинувачення просило зовсім іншу суму - 1 млрд грн, вони мають намір подавати апеляцію.

Постного підозрюють у розкраданні держмайна спільно з ще 9 людьми, серед яких і народний депутат Олександр Онищенко.

У п’ятницю, 17 червня, чотирьом фігурантам справи обрали запобіжний захід у вигляді 60 діб арешту або 200 млн грн застави кожному, іншим продовжать обирати запобіжний захід сьогодні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-