Порошенко нагородив бійців, які зупинили російського агресора у 2014-му

Порошенко нагородив бійців, які зупинили російського агресора у 2014-му

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко наголошує, що Національна гвардія України готова виконати поставлені перед нею завдання.

Про це Глава держави заявив у суботу, 18 червня, у військовій частині Нацгвардії у селі Старе на Київщині під час вручення нагород учасникам бою поблизу Семенівки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я переконаний, що Національна гвардія України може і готова виконати всі поставлені перед нею завдання", - сказав Президент.

Він нагадав, що Національна гвардія була створена після Революції гідності і дуже скоро її бійцям після недовготривалого вишколу довелося прийняти бій під Семенівкою на околиці Слов'янська і ціною величезних втрат зупинити агресора.

"Я хочу висловити вдячність за величезні здобутки бійців Нацгвардії, яким невдовзі після короткої підготовки, до формування основних сил ЗСУ, довелося прийняти бій під Семенівкою і захистити країну від проникнення російського агресора в той час, коли він уже доходив до кордонів Донецької і Луганської областей", - підкреслив Порошенко.

За його словами, бійці Нацгвардії за цей свій подвиг назавжди увійшли в історію оборони України.

Фото: Палінчак Михайло, Укрінформ.

Аваков нагородив пістолетами учасників бою під Семенівкою

Президент також згадав про участь нацгвардійців спільно зі Збройними Силами України  і добровольчими загонами у захисті Маріуполя два роки тому, наголосивши, що роль бійців Нацгвардії в той час "була справді неоціненною".

 Крім цього, за словами Глави держави, завдяки героїчним зусиллям силовиків, у тому числі й Нацгвардії, Україні вдалося зупинити ворога і звільнити 2/3 Донбасу до того часу, як російський агресор не ввів 23-26 серпня 2014 року свої регулярні сили, здійснивши агресію проти нашої незалежної держави.

"Звільнення цих 2/3 Донбасу є величезною заслугою в тому числі й Нацгвардії", - сказав Порошенко.

На його переконання, саме на цих "традиціях героїчних боїв" ми маємо надалі виховувати Нацгвардію, яка, безумовно, здатна виконувати нові поставлені завдання.

Президент підкреслив, що на сьогодні перед Нацгвардією, а особливо перед бригадою швидкого реагування, яка дислокується в селі Старе під Києвом, стоїть пріоритетне завдання - зупинити будь-які спроби дестабілізувати ситуацію всередині країни з боку країни-агресора і її прибічників. 

 "Тепер у нас інші виклики, коли ворог намагається дестабілізувати ситуацію всередині країни. Сьогодні одне з головних завдань, які стоять перед ЗСУ, Нацгвардією та іншими військовими формуваннями, - це зберегти і розвинути нашу державу та не допустити дестабілізації", - наголосив Порошенко.

 При цьому він зауважив, що на сьогодні в Україні правоохоронними органами, СБУ, Нацполіцією і Нацгвардією було попереджено майже 300 терактів.

Порошенко висловив переконання, що програма розвитку Нацгвардії має всі шанси бути успішно реалізованою, адже з початку цього року на сектор безпеки і оборони з Держбюджету передається 5 % ВВП, що вже дало змогу значно поліпшити грошове і матеріальне забезпечення Нацгвардії.

Президент також висловив вдячність керівництву Нацгвардії за  "зразкове виконання всіх поставлених  перед нацгвардійцями завдань, за високий моральний і бойовий дух бійців Нацгвардії, які сьогодні демонструють патріотизм, професіоналізм і вишкіл".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-