СБУ готова прийняти делегацію Підкомітету ООН з попередження катувань

СБУ готова прийняти делегацію Підкомітету ООН з попередження катувань

Укрінформ
СБУ в будь-який час готова прийняти членів делегації ОНН з питань запобігання катуванням та забезпечити повний доступ до своїх приміщень.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"16 червня ц.р. Службою безпеки України через Міністерство закордонних справ направлено до Організації Об’єднаних Націй пакет повноважень, в рамках відновлення роботи в Україні делегації Підкомітету ООН з попередження катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання", - йдеться в повідомленні.

СБ України готова прийняти членів делегації ППК у будь-який зручний час та забезпечити повний доступ до своїх приміщень для виконання ними завдань згідно своїх повноважень.

В СБУ запевняють, що "була і залишається спеціальним правоохоронним органом, який у своїй діяльності цілковито дотримується принципів верховенства права і законності, поваги і захисту прав і свобод людини і громадянина".

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня делегація Підкомітету ООН з питань запобігання катуванням призупинила свій візит в Україну, отримавши від СБУ відмову на відвідування деяких закладів обмеження волі у різних регіонах країни.

Керівник делегації пояснив, що СБУ не дозволила делегатам навідатися до тих закладів обмеження волі, щодо яких ООН мала підозру про вчинення у них тортур.

Перший заступник міністра юстиції Наталія Севастьянова пояснила, що місія не змогла потрапити в управління СБУ в Маріуполі та Краматорську через присутність в її складі росіянина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-