Україна налаштована рішуче проти скандальної заяви генсека ООН по Росії

Україна налаштована рішуче проти скандальної заяви генсека ООН по Росії

Укрінформ
Українська сторона має намір звернутися до всіх членів Генеральної Асамблеї ООН, щоб засудити скандальну заяву Пан Гі Муна про "вирішальну роль" Росії у припиненні конфліктів.

Це зазначила в п'ятницю в Вашингтоні віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вже реагуємо на це (висловлювання Пан Гі Муна – ред.). По-перше, керівник нашої Місії в ООН Володимир Єльченко одразу зробив заяву з цього приводу. Я знаю, що сьогодні відбулася зустріч прем'єр-міністра з Самантою Пауер (постпредом США при ООН – ред.), там теж про це йшлося", - зауважила представник українського уряду.

Вона підкреслила, що й сама під час зустрічей у Вашингтоні порушувала питання, що Україна "хотіла б бачити підтримку Сполучених Штатів", а також "заперечення такої позиції генерального секретаря ООН".

Віце-прем'єр наголосила, що повністю поділяє позицію українських дипломатів, які вважають подібного роду висловлювання неприпустимими.

"Ми будемо працювати з усіма членами Генеральної Асамблеї ООН, втім це процес не одного дня", - зауважила Климпуш-Цинцадзе.

Водночас вона нагадала, як минулого року Пан Гі Мун відвідав "Парад Перемоги" в Російській Федерації. "Мені абсолютно прикро, що генсек не зробив додаткових висновків за цей рік, і досить прикро читати коментарі його речника, який зазначив, що на цей момент вони не збираються змінювати своєї позиції", - сказала Климпуш-Цинсадзе.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні генсек ООН підготував промову для Петербурзького економічного форуму, у якій йдеться про те, що Росія "відіграє вирішальну роль... у розв'язанні нагальних глобальних проблем, від припинення конфліктів в Україні та Сирії, до забезпечення прав людини та боротьби з поширенням зброї масового ураження".

У четвер постійний представник України при ООН Володимир Єльченко висловив обурення такою постановкою питання, зауваживши,що глава ООН таким чином втрачає моральне право говорити що-небудь про конфлікт між Росією і Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-