НАЗК затвердило дві форми звітності для партій

НАЗК затвердило дві форми звітності для партій

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило форму звітності фінансування політичних партій та форму заяви про внески фізичних та юридичних осіб.

Про це на круглому столі сказала глава НАЗК Наталія Корчак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нам вдалося затвердити форму заяви про внески фізичних та юридичних осіб на фінансування партій і зараз форма заяви знаходиться на узгодженні в Міністерстві юстиції. На минулому тижні ми затвердили форму заяви про звітність політичних партій, яка зараз також знаходиться в органах юстиції щодо отримання статусу нормативно-правового акту. Ми сподіваємося, що до 1 липня цей документ буде прийнято і тоді партії будуть мати можливість заповнити декларацію за 1 квартал цього року і згодом, в межах того терміну, що відводиться на заповнення декларації за другий квартал - це 40 днів, ми зможемо промоніторити ці дві форми звітності і прийняти рішення про фінансування політичних партій», - сказала Корчак.

Вона також повідомила, що за попередніми розрахунками право на фінансування мають 6 політичних партій, які на сьогоднішній день згідно із законом набирають 5% голосів виборців на останніх позачергових виборах.

Як повідомляло агентство, зміни у законодавство щодо фінансування політичних партій були прийняті наприкінці 2015 року. Національне агентство із запобігання корупції здійснює свою діяльність з березня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-