Аваков програв суд Тягнибоку

Аваков програв суд Тягнибоку

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва відмовив у задоволенні позову міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова до голови ВО "Свобода" Олега Тягнибока щодо спростування слів політика на одному з брифінгів перед допитом у справі "31 серпня".

Відповідний документ оприлюднила прес-служба політсили.

"Шевченківський районний суд м. Києва відмовив у задоволенні позову міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова до голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олега Тягнибока. Керманич міліційного відомства вимагав від лідера українських націоналістів спростувати висловлювання, поширене на брифінгу перед одним із його допитів", - йдеться у повідомленні.

Зауважується, що міністр вимагав від Тягнибока спростувати висловлювання, поширене на брифінгу перед одним із його допитів у справі щодо подій 31 серпня 2015 року під Радою.

Позивач мотивував свої вимоги тим, що фраза Олега Тягнибока "А Аваков як безпосередній виконавець тих злочинів, тої провокації, він повинен піти у відставку", яка прозвучала в ефірі телеканалу "112 Україна", містила фактичні твердження недостовірного характеру.

"У підсумку суд визнав висловлювання Олега Тягнибока оціночними, що не є порушенням законодавства й не може бути оскарженим у суді. Відповідно, Арсену Авакову було відмовлено в задоволенні його позову до лідера "Свободи", – йдеться у повідомленні.

30 березня Апеляційний суд задовольнив скаргу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та МВС на рішення, за яким він має публічно спростувати звинувачення у причетності лідера "Свободи" Олега Тягнибока до заворушень під стінами Верховної Ради та виплатити йому компенсацію.

24 травня Національна поліція повідомила про завершення розслідування подій 31 серпня 2015 року біля будівлі Верховної Ради.

Як повідомляв Укрінформ, 31 серпня 2015 року Верховна Рада попередньо 265 голосами схвалила президентський законопроект про внесення змін до Основного закону країни в частині децентралізації влади.

Відразу після цього під парламентом почалися зіткнення між супротивниками цих змін та правоохоронцями. Під час заворушень у ряди силовиків гинули гранату, внаслідок чого 131 правоохоронець  постраждав. Четверо нацгвардійців загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-