Гройсман: Корупція забирає у нас майбутнє, ми маємо здолати її

Гройсман: Корупція забирає у нас майбутнє, ми маємо здолати її

Укрінформ
Уряд продовжить наполегливо викорінювати корупцію, що перешкоджає проведенню реформ у всіх сферах життя та забирає майбутнє у країни та українців.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час щорічної конференції Центру українсько-американських відносин "Providing Ukraine with an Annual Report Card" у м. Вашингтон у четвер, 16 червня, повідомляє прес-служба КМУ.

"Корупція, і я це підкреслюю, - це те явище, яке забирає у нас наше майбутнє, і ми маємо здолати цей виклик. Реформи дають нам шанс і можливості, а корупція забирає у нас цей шанс і забирає можливості. Ми будемо рішучі, щоб побороти це явище", - підкреслив Гройсман.

Прем'єр-міністр поінформував присутніх про перші дії Уряду щодо подолання корупції в економіці.

Як приклад він навів запроваджену Урядом систему публічних електронних закупівель ProZorro, що забезпечила прозорість і відкритість здійснення закупівель та економію державних коштів.

Також Кабінет Міністрів прийняв рішення щодо упровадження єдиної, ринкової ціни на газ. Це дозволило припинити зловживання на різниці ціни на газ. Гройсман зазначив, що ведеться підготовка до приватизації державних підприємств, зокрема Одеського припортового заводу, що сприятиме розвитку національної економіки.

Разом з цим Уряд запровадив і продовжує практику публічного призначення керівництва державних підприємств, яке обирається у результаті відкритого конкурсного відбору. Так, план новопризначеного керівника ПАТ "Укрзалізниця" передбачає заощадження підприємством за перший рік роботи 7 млрд грн.

Він також зазначив, що одним з перших рішень Уряду стало спрощення доступу ліків з-за кордону до України, що забезпечить демонополізацію та дерегуляцію фармакологічного ринку країни.

На порядку денному - проведення реформи української митниці та забезпечення прозорості її роботи.

Гройсман також повідомив, що вже сформовано усе законодавство для ефективної боротьби з корупцією. Незабаром вступить у дію електронне декларування державних службовців, були відкриті усі державні реєстри та почнуть роботу новостворені органи, зокрема Національне агентство із питань запобігання корупції та голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Прем'єр переконаний - наразі існує значна невідповідність між потенціалом та можливостями країни та низьким рівнем життя, що, за його словами, є несправедливим. Він наголосив, що сьогодні важливо провести реформи та створити якісну систему, що зробить країну привабливою та припинить відтік громадян, особливо молоді, що залишає країну.

"Я не бачу жодних об'єктивних причин, щоб Україна була у зубожінні, - зауважив Гройсман. - Наше завдання – повернутися на той шлях, який дозволить Україні бути успішною".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-