Порошенко закликав Нідерланди завершити ратифікацію Угоди про асоціацію

Порошенко закликав Нідерланди завершити ратифікацію Угоди про асоціацію

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з головою сенату парламенту Королівства Нідерланди Анкі Брукерс-Кноль закликав голландських парламентаріїв до ефективних рішень для завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави. 

"Президент закликав голландських парламентаріїв до ефективних рішень для завершення Нідерландами процесу ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС. Він висловив впевненість, що результати квітневого референдуму в Нідерландах не стануть непереборною обставиною на цьому шляху. Президент України також висловив надію на якнайшвидше завершення процесу ухвалення Європейським Союзом рішення щодо запровадження безвізового режиму для українських громадян", - йдеться у повідомленні.

Порошенко зазначив, що Україна виконала всі узгоджені критерії, і "це підтверджує і сама європейська сторона". 

Глава держави також поінформував про кроки, які здійснює Україна у боротьбі з корупцією, реформуванні прокуратури та впровадженні судової реформи. 

Він наголосив, що розраховує на подальшу солідарність і єдність Європейського Союзу у питанні підтримки незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України та продовження санкцій ЄС щодо Росії. 

Президент також вважає за необхідне посилити міжнародний тиск по відношенню до агресора з метою пришвидшення звільнення українських заручників на окупованих територіях та політичних в'язнів, які знаходяться в Росії. 

Президент України та голова сенату парламенту Нідерландів приділили увагу питанню розслідування катастрофи літака рейсу МН-17, збитого російськими бойовиками у липні 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-