Кличко відповів Собяніну про зв'язок Києва і Москви

Кличко відповів Собяніну про зв'язок Києва і Москви

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко прокоментував заяву московського градоначальника Сергія Собяніна, який сказав, що зв'язок між російським і українським народом, так само як і між жителями двох столиць, розірвати неможливо, а все інше - "піна".

"Що стосується побратимства міст, хочу нагадати, що є рішення і ми його виконуємо. І вважаю, не можна називати "піною" анексію Криму і агресію, військові дії на cході України, через які загинули тисячі українців", - йдеться у відповіді Віталія Кличка на письмовий запит ВВС Україна.

Собянін раніше пообіцяв, що не буде вживати будь-яких заходів у відповідь через рішення київської влади перейменувати кілька вулиць, назви яких пов'язані з Москвою.

"Ми не будемо звертати увагу, у нас залишиться і метро, і шосе Київське. Це наша історія, це наша давня історія, це давня Росія - це те, звідки ми пішли, і перекреслювати цю історію було б повною дурістю", - цитує слова московського мера агентство ТАСС.

Московський мер також заявив, що "ця піна пройде, і зв'язок між українським і російським народом розірвати буде неможливо". "Те ж стосується і киян, і москвичів", - додав він.

Київська міська рада 11 лютого вирішила в односторонньому порядку розірвати з Москвою всі договори про побратимство, співробітництво і партнерство. Причиною такого рішення влади Києва назвали "військову агресію Росії проти України, анексію Криму і окупацію частини території Донецької і Луганської областей".

Тоді ж Київ розірвав договори про побратимство з Волгоградом, Санкт-Петербургом, Махачкалою, Улан-Уде і Республікою Комі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-