Реформа фіскальної служби узгоджена з МВФ - Насіров

Реформа фіскальної служби узгоджена з МВФ - Насіров

Укрінформ
Системні реформи Державної фіскальної служби відбуваються за узгодженням з МВФ і триватимуть ще рік.

Про це повідомив голова ДФС Роман Насіров в інтерв'ю газеті "Голос України".

"Системні реформи, які ми розпочали з червня 2015 року, вони були узгоджені з МВФ та ухвалені урядом. Це фактично дорожня карта у стратегії реформування ДФС на два роки", - сказав Насіров.

За його словами, йдеться про кардинальне покращення сервісів та боротьбу з корупцією, а також про реформування й оптимізацію структури ДФС. Наразі, за підсумками першого року реформування, уже зроблені кроки, які привели до позитивних зрушень.

"Запроваджено низку електронних сервісів, істотно спрощено процедури, зменшено кількість контактів наших службовців із платниками, що зекономило їм час. Ми швидко почали впроваджувати кадрову реформу, запустили Антикорупційну програму, спираючись на міжнародні угоди та меморандуми щодо співпраці й обміну інформацією. Нами були напрацьовані зміни до податкового й митного законодавства", - сказав очільник фіскальної служби.

Він зазначив, що ці зміни непрості, але системні й невідворотні.

"І саме це дало змогу забезпечити стабільну роботу служби. Отримані результати доводять необхідність продовження розпочатих реформ", - зазначив Насіров.

Нагадаємо, на сайті Президента України Петра Порошенка зареєстровано електронну петицію з пропозицією звільнити голову Державної фіскальної служби України Романа Насірова з посади. На думку автора петиції, з призначенням Насірова на посаду голови ДФС ситуація із взаємодії платників податків та держави змінилась лише в негативний бік. З 10 червня петиція набрала трохи більше 1,5 тис. голосів з необхідних 25 тис.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-