Червоний Хрест може організувати на Донбасі зустріч полонених із рідними

Червоний Хрест може організувати на Донбасі зустріч полонених із рідними

Укрінформ
Україна домагається для захоплених в полон бойовиками заручників побачення з рідними під егідою Червоного Хреста.

Про це розповіла прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер за підсумками роботи тристоронньої контактної групи в Мінську.

"Україна ініціювала проведення на непідконтрольній Києву частині Донбасу спеціального дня, коли б матері і дружини змогли відвідати своїх рідних, які перебувають у заручниках на території ОРДЛО. Таке відвідування може статися під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста", - написала Оліфер у Фейсбуці.

Вона запевнила, що питання звільнення незаконно утримуваних осіб - найбільш чутливе й  складне, але українська сторона продовжує роботу над ним і наполягає, щоб люди змогли повернутися додому, до своїх близьких.

"На жаль, ситуація з безпекою на Донбасі не поліпшується, а навпаки - радикально погіршується. З 1 по 15 червня 2016 року по позиціях ЗСУ випущено 3340 мін та артснарядів, в тому числі і великих калібрів, заборонених Мінськими угодами. Бойові дії продовжують руйнувати інфраструктуру Донецької та Луганської областей, в тому числі, і щойно відновлені об'єкти залізниці", - констатувала прес-секретар.

Оліфер підкреслила, що у зв'язку з цим Україна запропонувала негайно розслідувати всі останні випадки обстрілів.

"Така задача підгрупи з безпеки спільно з представниками СЦКК", - додала вона.

За словами Оліфер, на засіданні підгрупи з гуманітарних питань Україна жорстко поставила питання про звільнення заручників – як тих, які знаходиться на території ОРДЛО, так і тих, кого утримують в Росії.

"Напередодні ми знову передали списки людей для звільнення у форматі "25 на 50". Українська сторона вимагає від представників ОРДЛО назвати точне місцезнаходження наших людей - це ключова проблема в процесі звільнення незаконно утримуваних осіб", - зазначила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-