Гройсман розповів спікеру Конгресу США про боротьбу з корупцією

Гройсман розповів спікеру Конгресу США про боротьбу з корупцією

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман обговорив зі спікером Конгресу США Полом Раяном плани уряду щодо проведення реформ в Україні, питання боротьби з корупцією та ситуація на Донбасі.

Про це інформує прес-служба КМУ.

Гройсман підкреслив налаштованість уряду на проведення рішучих змін та окреслив основні завдання порядку денного реформ. За його словами, одним з найголовніших напрямків роботи є посилення боротьби з корупцією: "Корупція забирає у нашої країни майбутнє".

Так, за словами Прем’єра, Кабмін докладає зусиль для забезпечення початку роботи Національного агентства з питань запобігання корупції. Також незабаром буде введене в дію електронне декларування державних службовців. "Це дає можливість робити абсолютно прозорою і публічною кожну людину, яка працює сьогодні у владі", - зазначив він.

Крім того, уряд прийняв низку рішень, що дозволять побороти корупцію у різних сферах, зокрема щодо запровадження єдиної ринкової ціни на газ, початку публічної приватизації державних підприємств та реформи державної служби, що також сприятиме подоланню інституційної слабкості.

Серед пріоритетів роботи уряду – забезпечення макроекономічної стабільності та продовження співпраці України з МВФ, додав Прем’єр.

Гройсман нагадав, що нещодавно Верховна Рада ухвалила зміни до Конституції у частині правосуддя, що дозволить розпочати судову реформу в Україні та перезавантажити судову систему.

Прем’єр також позитивно оцінив підготовку українських Збройних Сил американськими інструкторами і наголосив на можливості її подальшого продовження. Він зазначив, що Україна потребує ефективного оборонного озброєння. "Навчання, підготовка, озброєння, модернізація – це те, чого сьогодні потребує українське військо", - зауважив глава уряду.

Гройсман подякував за підтримку України Конгресу США та особисто спікеру Полу Раяну, що особливо важливо у контексті російської військової агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-