Злочини Януковича: ГПУ завершила розслідування справи про

Злочини Януковича: ГПУ завершила розслідування справи про "Сухолуччя"

Укрінформ
Генпрокуратура завершила розслідування кримінального провадження щодо заволодіння екс-президентом Віктором Януковичем мисливськими угіддями "Сухолуччя".

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"15 червня 2016 року Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишніх голови Київської обласної державної адміністрації, директора Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, а також директора ТОВ "Київуніверсалсервіс", директора ТОВ "Дом Лесника", колишнього помічника Прем’єр-міністра України та ще 14 осіб – співучасників", - йдеться у повідомленні.

Зазначені особи обвинувачуються у незаконному заволодінні спільно з Януковичем та у його інтересах державним майном в особливо великих розмірах – земельною ділянкою лісового фонду загальною площею 17,4791 га Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства на території Сухолуцької сільської ради Вишгородського району Київської області вартістю понад 22 млн грн шляхом оформлення вказаної земельної ділянки на підприємство - ТОВ "Дом Лесника", підконтрольне екс-президенту України Януковичу.

У ході досудового розслідування накладено арешт на вказану земельну ділянку, готельно-ресторанний комплекс "Сухолуччя", який на ній побудовано, а також на майно, яке знаходиться у комплексі.

Крім того, накладено арешт на майно вищевказаних обвинувачених у розмірі понад 10 млн грн.

Як повідомили у ГПУ, санкція ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років із конфіскацією майна.

За цим епізодом також повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України та оголошено в розшук Віктора Януковича та ще трьох осіб. На теперішній час вживаються заходи до початку спеціального (заочного) досудового розслідування щодо цих осіб, зазначили у ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-