Китай виступає проти зустрічі Обами з Далай-ламою

Китай виступає проти зустрічі Обами з Далай-ламою

Укрінформ
Китай зробив дипломатичне подання Сполученим Штатам, висловивши рішучий протест проти зустрічі президента США Барака Обами з Далай-ламою.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на Міністерство закордонних справ Китаю.

«Китай зробив дипломатичне подання Сполученим Штатам через заплановану зустрічі між президентом США Бараком Обамою та Далай-ламою у Білому домі у середу, заявляючи, що це завдасть збитку китайсько-американським зв'язкам», - зазначається у повідомленні МЗС.

Представник міністерства КНР Лу Кан на брифінгу заявив, що нарада президента США з вигнаним духовним лідером тибетських буддистів тільки заохотить сепаратистські рухи.

«Якщо Сполучені Штати планують цю зустріч, це пошле невірний сигнал сепаратистським силам, які виступають за незалежність Тибету, і завдадуть збитку взаємній довірі і співпраці Китай-США», - сказав Лу Кан.

Він також підкреслив, що будь-які спроби використати тибетське питання для підривання стабільності Китаю не увінчаються успіхом.

Як раніше повідомляв Укрінформ, сьогодні президент США Барак Обама має намір зустрітися з духовним лідером Тибету Далай-ламою, який у понеділок прибув у США з триденним візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-