Рада сьогодні може створити ТСК щодо економіки на Донбасі

Рада сьогодні може створити ТСК щодо економіки на Донбасі

Укрінформ
Народні депутати сьогодні розглянуть законопроекти щодо місцевого самоврядування та питання ратифікації міжнародних угод.

Про це йдеться у порядку денному парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, народні депутати мають ратифікувати: угоду між Кабінетом міністрів України і урядом Угорщини про міжнародні комбіновані перевезення; угоду між Кабміном України та урядом Республіки Кіпр про повітряне сполучення; угоду між урядом України та урядом Республіки Польща про повітряне перевезення; угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Грецької Республіки про повітряне сполучення.

Серед питань місцевого самоврядування народні депутати у першому читанні розглянуть проект закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування плати за надання адміністративних послуг до бюджетів об'єднаних територіальних громад; законопроект щодо формування та затвердження структури та штатів органів місцевого самоврядування; проект закону про внесення змін до Закону України "Про порядок обчислення скликань представницьких органів місцевого самоврядування (рад)" щодо поновлення єдиного порядку обчислення скликань.

Крім того, сьогодні ВР може внести зміни до деяких законів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових.

 Також депутати планують розглянути внесення змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" щодо повноважень у сфері забезпечення професійно-технічної освіти; проект закону про органи самоорганізації населення.

У середу у порядку денному парламенту також є проект постанови про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій та Луганській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-