Геращенко: Україні важлива міжнародна солідарність у питанні звільнення заручників

Геращенко: Україні важлива міжнародна солідарність у питанні звільнення заручників

Укрінформ
Українському народу надзвичайно потрібна міжнародна солідарність, щоб питання звільнення заручників було першим у нормандському форматі.

Про це заявила Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко під час зустрічі політичних в'язнів Юрія Солошенка та Геннадія Афанасьєва, які сьогодні прибули до Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ключі від усіх в'язниць знаходяться в Кремлі, тому нам так важлива міжнародна солідарність, щоб питання звільнення заручників було першим у нормандському форматі», - сказала Геращенко.

Народний депутат також розповіла подробиці звільнення Афанасьєва і Солошенка.

«Надзвичайно важливі подробиці того, що люди переживають у тюрмі. Найболючіше, це чути, як пан Юрій і пан Геннадій розповідають, що до них не пускали консула десять місяців, а при цьому українські дипломати, СБУ, Президент на кожній зустрічі порушували це питання», - розповіла Геращенко.

Вона наголосила, що ще багато українців перебувають у російському полоні, тому найважливіше питання - це звільнення заручників.

«Президент знає біографії всіх хлопців, яких утримують на Донбасі. Ми будемо боротися за всіх заручників», - заявила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-