Кремль підтвердив помилування Афанасьєва і Солошенка

Кремль підтвердив помилування Афанасьєва і Солошенка

Укрінформ
Прес-служба Кремля постфактум повідомила про помилування українців Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка і обміні їх на Олену Гліщинську і Віталія Діденка.

Про це повідомляє офіційний сайт президента Росії.

«Президент своїм Указом помилував Геннадія Афанасьєва, засудженого 17 грудня 2014 року Московським міським судом, звільнивши його від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі. Іншим Указом глава держави помилував Юрія Солошенка, засудженого 14 жовтня 2015 року Московським міським судом, звільнивши його від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі», - інформує прес-служба Кремля.

Уточнюється, що обидва укази набирають чинності з дня підписання.

Російське державне інформагентство РІА "Новости" повідомило, що «літак ДТК Росія у вівторок доправив українців Олену Гліщинську з неповнолітною дитиною і Віталія Діденка до Москви».

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 14 червня, відбулося повернення додому українських політв'язнів у РФ Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка. АП анонсувала зустріч Президента Петра Порошенка з ними в приміщенні Державної наукової установи "Науково-практичний центр профілактичної і клінічної медицини" Державного управління справами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-