Україна вітає розширення місії ОБСЄ на Донбасі - голова ВР

Україна вітає розширення місії ОБСЄ на Донбасі - голова ВР

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що українська сторона вітає розширення місії ОБСЄ на Донбасі та вважає важливим питання надання озброєння цій місії.

Про це він заявив на брифінгу після зустрічі з президентом Парламентської асамблеї ОБСЄ Ілкком Канервою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми узгодили, що українська сторона і український парламент вітає розширення місії ОБСЄ на Донбасі. Також ми вважаємо, що введення озброєння поліцейській місії ОБСЄ на Донбасі є важливим для підняття рівня безпеки»,- сказав Парубій.

Голова ВР також повідомив, що обговорив із президентом ПА ОБСЄ питання АТО на сході України.

«Я поінформував, що кількість атак російських окупаційних військ на нашій території збільшується з кожним днем. Фактично майже кожного дня на передовій гинуть або отримують поранення наші побратими»,- сказав Парубій.

Крім того, за його словами, під час зустрічі були обговорені шляхи співпраці України з ОБСЄ по мирному врегулюванню конфлікту.

«Домовились докладати усіх зусиль, щоб шляхом дипломатичним, щоб шляхом правовим змусити окупаційні війська Путіна вийти з України і повернути контроль України над усіма окупованими територіями»,- уточнив Парубій.

Голова ВР також подякував ОБСЄ за підтримку України.

«ОБСЄ, як і ООН і НАТО, є найбільш авторитетною безпековою організацією в світі. Особливо на початку російської агресії в Україні ОБСЄ було тією організацією, яка найшвидше відгукнулась на українське звернення до міжнародної юстиції, щоб Україна отримала підтримку»,- пояснив він.

У свою чергу, Ілкка Канерва висловив жаль, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ наразі не має повного доступу до окупованих територій. Він відзначив, коментуючи питання санкцій проти Росії, що вони будуть подовжені.

«Можу лише передбачити та висловити свою думку, що санкції продовжуватимуться і рішення, які будуть приймати представники ЄС, будуть одностайні. Він також наголосив, що для України є важливим продовження реформ у сфері антикорупційного законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-