Афанасьєва і Солошенка можуть обміняти вже сьогодні - Полозов

Афанасьєва і Солошенка можуть обміняти вже сьогодні - Полозов

Оновлено
Укрінформ
Обмін Афанасьєва і Солошенка може відбутися в другій половині дня. 

Адвокат українських політв'язнів у Росії Микола Полозов, який перебуває зараз в діловій поїздці в Києві, підтвердив високу вірогідність повернення Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка на Батьківщину вже у вівторок.

Про це він повідомив кореспондентові Укрінформу.

«Якщо щось (обмін, повернення на Батьківщину Афанасьєва і Солошенка - ред.) і буде, то в другій половині дня», - сказав Полозов.

Нагадаємо, за повідомленням ZN.ua із посиланням на джерело в Адміністрації Президента України, у вівторок 14 червня вдень може відбутися обмін двох українців - Афанасьєва і  Солошенка, яких незаконно утримують в Росії. За даними джерела, поки точно невідомо, кого саме Україна видасть натомість російській стороні. Але одним з фігурантів обміну є певна одеситка. 

Швидше за все, мова йде про Олену Гліщинську (у Facebook - Олена Романова), що проходить в Одесі у справі про сепаратистську діяльність зі створення «Бессарабської народної республіки». Наприкінці квітня Гліщинська, що перебуває під арештом, народила сина. Її персона «розкручується» російськими націоналістами-імперцями на зразок письменника Сергія Шаргунова, редагованого ним сайту «Свободная пресса». На основі образу «породіллі-ув’язненої» зручно будувати пропагандистську кампанію щодо заплямування України. У випуску новин від 5 травня про Гліщинську досить багато говорилося в пропагандистському сюжеті «Першого каналу». 

У тому ж сюжеті, ймовірно, було й ім'я другого потенційного кандидата на обмін - Євгеній Мефедов, Спартак Головачов (обидва «справа 2 травня»). Раніше повідомлялося про можливий обмін двох громадян Росії, підозрюваних у справі подій 2 травня в Одесі, на засуджених в Росії двох громадян України Солошенка і Афанасьєва за наявності політичної волі. Про це, зокрема, заявляли генпрокурор України Юрій Луценко і голова СБУ Василь Грицак. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-