В міжнародній дискусії часто забувають про Крим - Парубій

В міжнародній дискусії часто забувають про Крим - Парубій

Укрінформ
У сучасних умовах, коли увага міжнародного співтовариства прикута до подій на Донбасі, дуже важливо не забувати про питання Криму і не ставити його на задній план.

Про це у вівторок у Києві під час конференції за участю Парламентської асамблеї НАТО заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В міжнародній дискусії останнім часом дуже часто фігурує питання Донбасу і часто забувають про Крим. Це для нас особливо важливе питання і для наших побратимів кримських татар. У них немає іншої батьківщини, окрім Криму, це питання честі всієї євроатлантичної спільноти, усього вільного світу, щоб ми повернули українцям і кримським татарам Батьківщину», - наголосив Парубій.

Він нагадав, що міжнародні санкції проти Російської Федерації були введені саме після того, як Путін почав окупацію Криму.

«Саме тому ми не можемо це питання (Криму. - Ред.) ставити за дужки під час наших міжнародних переговорів», - сказав Парубій.

Він наголосив на тому, що в рамках політичного діалогу України з НАТО сторони мають зосередитися на стратегії відновлення територіальної цілісності України, повернення і Донбасу, і Криму.

«Наша головна мета зрозуміла - це повернути в нашу країну мир і змусити окупанта піти з нашої землі», - додав Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-