Клінтон може надати Україні летальну зброю, якщо стане президентом - Пайфер

Клінтон може надати Україні летальну зброю, якщо стане президентом - Пайфер

Укрінформ
У разі перемоги на президентських виборах США Хілларі Клінтон може надати Україні летальне озброєння.

Про це заявив екс-посол США в Україні Стівен Пайфер в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Я підтримую Клінтон на президента. Якщо її оберуть в листопаді, можна очікувати, що вона буде спиратися на політику президента Обами і, можливо, буде надавати сильнішу підтримку Україні. Наприклад, в залежності від поведінки Росії, вона (Клінтон - ред.) більшою мірою буде готова розглянути можливість надання Україні летального озброєння", - сказав Пайфер.

За його словами, що ж стосується Трампа, позиції, які він позначив на сьогодні, значно розходяться з головною лінією американської зовнішньої політики. "Він запропонував відновити відносини з Росією і знизити увагу США до НАТО. Жоден із запропонованих ним кроків не буде обіцяти хорошу політику Штатів по відношенню до України", - наголосив він.

Водночас Пайфер зазначив, що Україна має й надалі дотримуватися Мінського процесу.

"Намагаючись стабілізувати конфлікт на Донбасі, український уряд повинен паралельно просувати економічні реформи і боротися з корупцією. Це не буде легко, але реформи сформують більш стійку українську державу, яка зможе краще протистояти тиску Росії. Реформована Україна буде зберігати стійкий інтерес і підтримку Заходу", - додав Пайфер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-