Геращенко: Пожежа у Солом'янському суді - на 98% підпал

Геращенко: Пожежа у Солом'янському суді - на 98% підпал

Укрінформ
За попередньою оцінкою експертів, пожежа у будівлі Солом'янського суду Києва була викликана підпалом, здійсненим безпосередньо з приміщення. 

Про це заявив нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко на телеканалі "112 Україна".

"Я сьогодні говорив з фахівцями з ДержНС і задав просте питання: на що це більше схоже, це випадкове загоряння або підпал? У таких випадках порушується кримінальна справа, в рамках якої робиться експертиза, експерти з пожежотехніки дають висновки. За попередньою оцінкою це, безумовно, схоже на підпал на 98%. Далі в рамках кримінальної справи будуть зніматися дані камер, зніматися показання свідків, хто був у цьому будинку. Тому що це було не зовні, не закид пляшки з горючою сумішшю у вікно, це було зроблено зсередини. Тобто, це міг бути хтось із людей, хто перебував у цей час у суді, коло досить обмежене. Інтерес – десятки кримінальних справ щодо чиновників. Оскільки справ там десятки або сотні, то треба з'ясувати, яку справу хотіли знищити", - сказав Геращенко.

Нагадаємо, поліція розслідує пожежу в Солом'янському райсуді Києва як умисне знищення майна. У НАБУ не виключають відстрочку окремих процесуальних дій через пожежу.

Як повідомляв Укрінформ, у Солом'янському районному суді Києва сталося загоряння. Пожежа виникла на другому поверсі триповерхової будівлі. За інформацією Головного управління ДСНС у м. Києві, на місці події працювали 8 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 26 чоловік особового складу. Жертв та постраждалих немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-