Ще одну справу про люстрацію КСУ розгляне без преси

Ще одну справу про люстрацію КСУ розгляне без преси

Укрінформ
Конституційний Суд України завтра у закритому режимі розгляне ще одну справу щодо люстрації.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби КСУ, що є в розпорядженні Укрінформу.

"14 червня 2016 року на засіданні Конституційного Суду України відбудеться обговорення питання про форму розгляду справи №1–24/2016 за іншим конституційним поданням Верховного Суду України щодо відповідності Конституції України (конституційності) абзацу першого частини третьої статті 4 закону України "Про очищення влади", - зазначають в КСУ.

При цьому на засіданні під час обговорення цього питання, за інформацією прес-служби, "участь представників ЗМІ та інших осіб не передбачена".

Завтра розглядатиметься, зокрема, питання про визнання неконституційним положення закону "Про очищення влади", відповідно до якого неподання особою, яка перебуває на одній із посад, визначених у пунктах 1–10 ч. 1 ст. 2 закону, власноруч написаної заяви, у якій особа надає згоду на проходження перевірки та згоду на оприлюднення відомостей щодо неї, є підставою для звільнення такої особи із займаної посади.

"Автор клопотання стверджує, що положення закону, за якими посадові особи звільняються з посади не за результатами перевірки, а лише за фактом неподання заяви, порушують гарантоване Основним законом України право громадян на рівний доступ до державної служби та конституційні принципи презумпції невинуватості й індивідуального характеру юридичної відповідальності, а тому суперечать приписам статті 38, частини другої статті 61, частини першої статті 62 Конституції України", - зазначається у повідомленні.

У прес-службі також нагадали, що 10 червня цього року КСУ у закритому режимі розглядав іншу справу за номером 1–5/2016 щодо визнання неконституційними окремих положень закону "Про очищення влади". Подальший розгляд цієї справи відбудеться на одному з наступних пленарних засідань, про що прес-служба КСУ обіцяє повідомити додатково.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-