Європа щодня переймається Кримом і Донбасом - Томбінські

Європа щодня переймається Кримом і Донбасом - Томбінські

Укрінформ
Нелегальна анексія Криму й агресія на Донбасі щодня є на порядку денному у Європі, стверджує представник Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські.

Про це він сказав в інтерв’ю "Главкому".

"Коли я ще працював у Брюсселі, усі казали, що не можна говорити аж раз на місяць про Україну. А тоді відбувалась фінальна праця над текстом Угоди про асоціацію. Сьогодні ж немає тижня чи дня, щоби в якихось європейських структурах – чи то Європейському парламенті, чи то в Європейській раді, чи то в Європейській комісії – колеги не працювали над питанням України", - зазначив дипломат.

За його словами, сотні людей з усіх європейських структур залучені до українських реформ.

"І мені більш близькою є така нормальна практика роботи щодня, ніж якісь "феєрверки" в медіа. Є ж все-таки розуміння, що процес реформ пішов. Потрібно ще зламати оцей "deep state resistance" (стан глибокого опору – ред.)", - додав Томбінські.

Говорячи про неоднозначність сприйняття українського питання всіма європейськими політичними групами, він підкреслив – "потрібно дивитись на те, хто яку має відповідальність і вагу".

"Рішення місцевих органів влади в тій же Венеції не мають жодних компетенцій визнання з точки зору міжнародної політики. Урядові рішення – зовсім інші. Політика невизнання анексії Криму є одним із фундаментів стосунків з Україною. Бо інакше це було б ігноруванням норм міжнародного права, на яких базується Європа", - підкреслив дипломат.

Томбінські також наголосив: тенденція спрямована на підтримку України. "Я тут не бачу жодних змін. І не потрібно так хвилюватись через те, що хтось щось скаже. Українці дуже вразливі до чиїхось чужих слів. Проте треба дивитись не на слова, а на рішення", - резюмував представник Європейського Союзу в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-