Закон про люстрацію суддів КСУ заблокував комітет Ради - Соболєв

Закон про люстрацію суддів КСУ заблокував комітет Ради - Соболєв

Укрінформ
Фракція «Самопоміч» наполягає на ухваленні законопроекту, який поширить люстрацію на суддів Конституційного суду, кандидатів у народні депутати та у президенти. У фракції стверджують, що профільний комітет затягує розгляд цього проекту закону.

Про це в понеділок під час засідання Погоджувальної ради заявив народний депутат від фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В українському парламенті лежить законопроект, який розповсюджує процедуру люстрації і на суддів Конституційного суду, і на кандидатів в народні депутати, і на кандидатів у президенти. Методом звичайного саботажу комітет, який очолює Руслан Князевич, більше року не розглядав цей законопроект і далі не розглядає доопрацьований варіант», - сказав Соболєв.

Нардеп звернувся до Голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням якнайшвидше винести згаданий законопроект на голосування у парламенті.

«Подальший саботаж в подальшому загрожує офіційним поверненням людей Януковича до влади», - сказав Соболєв.

Реагуючи на заяву Соболєва, що комітет ВР вже 15 місяців не розглядає вищезазначений законопроект про люстрацію для суддів КСУ, кандидатів у нардепи та у президенти, голова Комітету з питань правової політики та правосуддя Руслан Князевич заявив: «24 травня ми отримали висновок науково-експертного управління і домовились, у тому числі, з першим заступником голови комітету розглянути його в комітеті на наступному засіданні у середу».

Водночас Князевич заявив, що «хабаром» суддям Конституційного суду було вилучення суддів КСУ з переліку осіб, на яких поширювалася люстрація.

«З приводу хабарів суддів Конституційного суду. Я не хочу коментувати те, що ви сказали з приводу голосування парламенту, але справжнім хабаром суддям КСУ було те, що під час прийняття закону про люстрацію в останній момент ви вилучили суддів КСУ з переліку осіб, на які поширювалася люстрація. Так само як і Уповноваженого з прав людини», - сказав Князевич, звертаючись до Єгора Соболєва.

У відповідь Соболєв заявив, що Князевич раніше просив «виключити з люстрації Сергія Льовочкіна і Миколу Азарова».

Минулого тижня народний депутат Єгор Соболєв та Леонід Ємець повідомляли, що Конституційний суд може винести рішення про невідповідність Конституції закону про очищення влади. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-