Савченко сказала, з ким із ватажків

Савченко сказала, з ким із ватажків "Л/ДНР" готова вести переговори

Укрінформ
Народний депутат Надія Савченко заявила, що готова вести переговори про звільнення полонених українських військовослужбовців з ватажками бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР", проти яких воювала на фронті.

Про це Савченко сказала в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Я готова говорити з тими людьми, з якими я зустрічалася в бою. Якщо я зустрічалася особисто з Ігорем Плотницьким (глава так званої "ЛНР" – ред.), то я знаю, що з цією людиною можна говорити, тому що, принаймні, він знає, про що говорить, бо він там був. Я чула, що воював Захарченко (глава так званої "ДНР" – ред.), особисто я з ним не стикалася, але хлопці розповідали, що так, він дійсно... Тобто я готова говорити про війну і про обмін полоненими з людьми, які безпосередньо знають, що таке ціна життя людини", — заявила нардеп.

У той же час вона зазначила, що не хоче розмовляти з тими, "хто хоче бачити себе політиками так званої "ЛНР" і "ДНР".

"Я не знаю, хто такий Пушилин (так званий "повпред ДНР" Денис Пушилин – ред.). Так, я його бачила по російському телебаченню. Я можу зробити висновок, що це російська маріонетка. Все з того, що я бачила. Я не хочу розмовляти з Пушилиным... Я не хочу розмовляти на "мінському майданчику". Я хочу розмовляти напряму з людьми буквально з поля бою", - заявила Савченко.

На запитання, чи буде вона узгоджувати з Президентом кроки щодо переговорів з "Л/ДНР", нардеп сказала: "Я залишаюся людиною в першу чергу. Я завжди маю право діяти, як людина. Я тепер є політиком. Я повинна діяти так, щоб не нашкодити Україні. І політика – це все ж таки командна гра. Тому я буду намагатися узгоджувати якісь свої конкретні дії. Але я завжди собі залишаю свободу вибору як людині. Тому що свобода – це найцінніше, що є в людини, воля. І ніхто не має права її забирати".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-