Солошенко та Афанасьєв написали прохання про помилування - адвокат

Солошенко та Афанасьєв написали прохання про помилування - адвокат

Укрінформ
Незаконно засуджені у Росії українці Юрій Солошенко та Геннадій Афанасьєв підписали угоду про відбування покарання на території України.

Про це повідомив РІА "Новости" адвокат Афанасьєва Олександр Попков.

"Зараз переговори про передачу Афанасьєва та Солошенка йдуть на дипломатичному рівні, все знаходиться на стадії "ось-ось". Рух є, все що треба - ми підписали. Це різні папери, у тому числі згода на відбуття покарання на території України - це один з механізмів передачі", - сказав Попков.

Він також повідомив, що Солошенко й Афанасьєв написали прохання президентові Росії про помилування й підписали низку інших паперів, необхідних для здійснення передачі засуджених.

Раніше міністр юстиції Павло Петренко повідомив журналістів, що Україна підготувала й передала Росії документи, необхідні для обміну незаконно ув'язнених у РФ Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва. За словами міністра, "юридичну сторону повністю підготовлено й передано Російській Федерації". Відповідь буде отримано за результатами дипломатичних переговорів, як це було і з Надією Савченко.

Проукраїнський активіст Афанасьєв з Криму був затриманий у Сімферополі Федеральною службою безпеки Росії в 2014 році і проходить у справі так званих "терористів групи Сенцова".

Колишній директор оборонного підприємства Солошенко був затриманий в Москві в 2014 році і засуджений за звинуваченням у шпигунстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-