Закон про люстрацію треба доопрацювати – Луценко

Закон про люстрацію треба доопрацювати – Луценко

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що можливе рішення Конституційного суду щодо скасування люстрації в Україні буде спробою скасування результатів Революції Гідності.

Про це він заявив у суботу під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Моя позиція полягає в тому, що скасування люстрації є спробою скасування наслідків революції. Я глибоко переконаний, що це один із найефективніших способів очищення через цивілізовані процедури замість ймовірних ексцесів постреволюційного характеру", - зазначив він.

Водночас, на думку Луценка, закон "Про очищення влади" потребує деяких доопрацювань.

"Тому його автори мали би не тільки бити в набат щодо його ймовірного скасування, а й вчасно вносити поправки, визначені Венеційською комісією. Це якраз робота депутатів - не шукати крайнього, а вдосконалювати законодавство за європейськими зразками з метою його оптимізації і збереження люстрації", - додав генпрокурор.

При цьому Луценко зазначив, що не припускає скасування люстрації взагалі: "В разі, якщо Конституційний суд з тої чи іншої причини прийме рішення про його скасування, переконаний, що парламент, в першу чергу фракція, яку я нещодавно очолював,... внесе передбачені Венеційською комісією правки і ще раз ухвалить цей закон".

Раніше нардепи Єгор Соболєв та Леонід Ємець повідомляли, що Конституційний суд може винести рішення про невідповідність Конституції норм закону "Про очищення влади".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-