Без відновлення кордону вибори на Донбасі не мають сенсу - Клімкін

Без відновлення кордону вибори на Донбасі не мають сенсу - Клімкін

Укрінформ
Голова МЗС Павло Клімкін вважає, що без гарантування безпеки через відновлення контролю на кордоні, в том числі за допомогою ОБСЄ, вибори на Донбасі не можуть бути проведені.

Про це він розповів в інтерв’ю Укрінформу.

«Ми боремось, щоб місія (ОБСЄ - ред.) ефективно працювала: нарешті отримала доступ до всієї території Донбасу, чого зараз не відбувається, і отримала доступ до кордону. Бо зрозуміло, що вночі через ділянки, які ми не контролюємо, кордон перетинають і зброя, і регулярні війська, і найманці. Це все треба брати на контроль та виводити. В іншому разі ні про які вибори говорити не можна», - сказав Клімкін.

Міністр додав, що в сучасних умовах, наприклад, ні він, ні якийсь український кандидат не може поїхати на Донбас в межах передвиборчої кампанії. «Відповідно ніяких виборів без того, щоб місія ОБСЄ, міжнародна спільнота реально контролювали ситуацію, бути не може», - резюмував Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, російсько-терористичні угруповання за минулу добу 46 разів відкривали вогонь по позиціях військ Збройних сил України. Інтенсивність обстрілу зросла в другій половині дня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-