Грицак назвав єдиного представника для перемовин про мир на Донбасі

Грицак назвав єдиного представника для перемовин про мир на Донбасі

Укрінформ
Голова Служби безпеки України Василь Грицак вважає, що вести перемовини про урегулювання ситуації на Донбасі можна лише з Росією як стороною кривавого конлікту, а не з донбаськими марінетками Кремля Захарченком чи Плотницьким.

Про це він заявив на брифінгу в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що Росія є стороною конфлікту на Донбасі, хоч у Москві цього не визнають, і саме з її керівництвом треба вести перемовини про урегулювання ситуації на сході України. Неможливо пояснити перебування на території України від чотирьох до шести тисяч кадрових російських солдатів та офіцерів. Ми неодноразово надавали докази російської присутності на Донбасі представникам міжнародних організацій. Це - повністю керівництво так званих "першого і другого армійських корпусів", сформованих на базі Донецької та Луганської областей. Нам відомі прізвища офіцерів, знаємо, що при переїзді на територію України їх змінюють, залишаючи справжні лише імена та по-батькові кадрових військовослужбовців. І ми довели це усьому світу", - зазначив Грицак.

На його переконання, Україна може вести перемовини Захарченком чи Плотницьким лише стосовно повернення українських військовослужбовців з полону. "Оскільки зараз вони опинились в статусі заручників, коли йшли в бій і потрапили в застінки сепаратистів... Їх зараз тримають просто в ямах, наприклад, підвалах у Горлівці, причому в таких умовах тримають не лише наших військовослужбовців, а й своїх бойовиків", - наголосив голова СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-