Рішення ВАСУ про скасування виборів в Коцюбинському буде оскаржене -
Червакова

Рішення ВАСУ про скасування виборів в Коцюбинському буде оскаржене - Червакова

Укрінформ
Рішення ВАСУ від 1 червня про скасування постанови Верховної Ради, що припинила повноваження селищної ради Коцюбинського, буде оскаржене.

Про це заявила нардеп України, член фракції БПП Ольга Червакова на своїй сторінці у Фейсбук.

За її словами, дії колегії суддів - це "ганьба судової системи". Червакова навела деякі уривки із тексту рішення суду. Підставою для визнання постанови ВР незаконною судді вважають те, що вона була прийнята одразу в цілому, не пройшовши процедуру другого читання.

За словами депутата, такої вимоги немає в Регламенті: "Колегія суддів посилається на 114 статтю Регламенту, в той час як порядок прийняття постанов Верховної Ради прописаний у зовсім іншій, 138-й статті. Там сказано, що проекти постанов приймаються з дотриманням процедури, передбаченої для розгляду законопроектів у першому читанні з прийняттям їх в цілому, "якщо Верховною Радою не прийнято іншого рішення". Такого рішення парламент не приймав", - наголошує Червакова.

Ще однією підставою для скасування Постанови суд назвав те, що вона була внесена в порядок денний "з голосу". Депутат дає посилання на порядок денний 14 квітня на офіційному сайті Верховної Ради, де постанова № 4383 присутня.

Але на це судді не зважили. Депутат заявляє, що на "заангажоване і неправосудне" рішення колегії суддів буде подана скарга, і звертається до Президента України Петра Порошенка з проханням звернути увагу на дії "окремих персон", які "паплюжать всі зусилля" щодо судової реформи.

Нагадаємо, 14 квітня 2016 року Верховна Рада прийняла Постанову про дострокове припинення повноважень Коцюбинської селищної ради за дії, що порушують Конституцію України, закони України та суперечать інтересам територіальної громади. Це сталося після відсторонення депутатами Коцюбинської селищної голови Ольги Матюшиної від займаної посади, яке відбулося з порушенням чинного законодавства. До цього Матюшина зверталася до Комітету ВР з питань державного будівництва та місцевого самоврядування зі скаргами на бездіяльність та протиправні дії місцевих депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-