У Вашингтоні розповіли, як бачать подальшу імплементацію

У Вашингтоні розповіли, як бачать подальшу імплементацію "Мінська"

Укрінформ
Для досягнення прогресу в імплементації Мінських домовленостей першим кроком має стати припинення насильства з боку російсько-сепаратистських сил на сході України. Водночас, Україна має також докласти зусиль в плані зміни законодавства та проведення виборів на Донбасі.

З такою заявою виступив у четвер у Вашингтоні офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вважаємо, що єдина надія на прогрес у імплементації Мінських угод ефективно та в повній мірі – це покладення краю насильству з боку об'єднаних російсько-сепаратистських сил, припинення їхніх зусиль щодо залякування спостерігачів ОБСЄ та надання їм повного доступу до території, контрольованої сепаратистами", - відповів Тонер на запитання Укрінформу щодо бачення Вашингтоном подальших кроків у мирному процесі.

Водночас представник Держдепу підкреслив, що США "дуже занепокоєні" триваючими порушеннями режиму припинення вогню вздовж усієї лінії розмежування, а також використанням важких видів озброєння, заборонених Мінськими домовленостями.

Водночас Тонер наголосив, що наразі зберігається необхідність прогресу в імплементації Мінської угоди з боку України.

"Ми дійсно вважаємо, що Україна має докласти зусиль, щоб виконати зобов'язання за Мінськом", - сказав представник США. У цьому зв'язку він нагадав, зокрема, про необхідність внесення конституційних змін щодо децентралізації влади, а також відпрацювання модальності виборів на Донбасі.

"Ми продовжуємо твердо вважати, що шлях вперед, і якщо говорити відверто, шлях до послаблення санкцій проти Росії – це повна імплементація нею зобов'язань за Мінськими угодами. Ми продовжуємо сподіватися на це", - підсумував Марк Тонер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-