Київ закликає РФ припинити судовий фарс проти директора української бібліотеки

Київ закликає РФ припинити судовий фарс проти директора української бібліотеки

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України у зв'язку з пред'явленими керівнику російського державного закладу "Бібліотека української літератури" Наталії Шаріній звинуваченнями вимагає від влади РФ невідкладного припинення чергового судового фарсу. 

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"В Україні уважно відстежують події навколо Бібліотеки української літератури в Москві – єдиного спеціалізованого державного закладу, що покликаний сприяти забезпеченню національно-культурних, мовних, інформаційних потреб чисельної української громади Москви. Робота установи тривалий час відбувається в умовах дискредитації, відвертого тиску і залякувань на адресу колективу з боку російських правоохоронних органів. Вимагаємо від російської влади невідкладного припинення чергового судового фарсу", - йдеться у коментарі МЗС. 

Як повідомляв Укрінформ, з 30 жовтня 2015 року Шаріна перебуває під домашнім арештом. Вона була затримана відразу після обшуку у бібліотеці, під час якого вилучили ряд книг і журналів, визнаних забороненими екстремістськими матеріалами. Окрім обвинувачень "у збудженні національної ненависті і ворожнечі", 5 квітня обвинувачення інкримінувало Шаріній ще і розтрату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-