Порошенко вірить, що судову систему вдасться вивести на європейський рівень

Порошенко вірить, що судову систему вдасться вивести на європейський рівень

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевнив делегацію державних секретарів федеральних міністерств Німеччини, що ухвалені нещодавно зміни до Конституції в частині правосуддя та закон "Про судоустрій і статус суддів" дозволять вивести українську судову систему на європейський рівень.

Про це він зазначив під час зустрічі з делегатами, інформує президентська прес-служба.

"Глава держави поінформував німецьку делегацію про зусилля, які докладаються українською владою в напрямку докорінного реформування сфери судоустрою. Президент наголосив, що нещодавно ухвалені Верховною Радою України зміни до Конституції та закон "Про судоустрій і статус суддів" дозволять перезавантажити судову гілку влади відповідно до кращих європейських практик", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Президент висловив вдячність Німеччині за фінансову і технічну допомогу.

Порошенко закликав німецький бізнес активніше використовувати переваги, які надає передбачена Угодою про асоціацію Зона вільної торгівлі між Україною та ЄС. Він підкреслив, що важливим інструментом зміцнення економічної співпраці стане Українсько-німецька торгово-промислова палата, яка має розпочати свою роботу восени цього року.

Глава держави також зазначив, що розраховує на проведення ближчим часом 9 засідання українсько-німецької Групи високого рівня з економічного співробітництва.

У свою чергу, представники німецької сторони схвально оцінили створення нових антикорупційних органів, які сприятимуть посиленню верховенства права та якості роботи державного апарату в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-