У МЗС кажуть, що Сенат Франції

У МЗС кажуть, що Сенат Франції "недостатньо розуміє" злочини РФ

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ переконані, що резолюція Сенату Франції щодо пом'якшення санкцій проти Росії свідчить про недостатнє усвідомлення французькими сенаторами, наскільки глибоко РФ порушує міжнародне право.

Про це йдеться в коментарі МЗС, оприлюдненому на офіційному сайті Міністерства.

"Резолюція Сенату Франції із закликом до поступового пом'якшення санкцій свідчить про недостатнє усвідомлення сенаторами глибини порушення Росією міжнародного права. Росія продовжує бойові дії на Донбасі, внаслідок чого й далі гинуть громадяни України, і проводить репресивну політику в окупованому Криму, насамперед, щодо кримських татар та українців", - ідеться в повідомленні.

У цьому зв'язку в МЗС підкреслили, що наразі відсутні будь-які підстави для перегляду чи скасування запроваджених щодо цієї держави санкцій, та додали, що саме цю позицію нещодавно було підтверджено у підсумковій декларації лідерів країн "Великої Сімки" на саміті в Японії.

Водночас в українському зовнішньополітичному відомстві зауважили, що резолюція Сенату Франції є декларативним документом і не має зобов'язуючого характеру, проте наголосили, що "повага до суверенітету і територіальної цілісності інших держав є одним з фундаментальних принципів міжнародного права, порушення цих принципів ніколи не толерувалося міжнародною спільнотою, але гостро каралося із застосуванням усіх міжнародно-правових інструментів, зокрема санкцій".

"Саме за брутальне порушення Статуту ООН та міжнародного права - незаконну анексію Криму та військову агресію проти України - міжнародна спільнота, у т.ч. ЄС, запровадила санкції проти Російської Федерації. Наголошуємо: запроваджені проти Росії міжнародні санкції стали наслідком дій проти суверенної держави та мають на меті повернути Російську Федерацію у міжнародно-правовий простір", - нагадали в МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, Сенат Франції переважною більшістю (301) голосів напередодні ухвалив резолюцію, яка пропонує уряду Франції закликати ЄС до пом'якшення режиму санкцій проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-