Порошенко і Шульц

Порошенко і Шульц "звірили годинники" напередодні міні-саміту в Брюсселі

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко та президент Європейського парламенту Мартін Шульц обговорили перспективи схвалення безвізового режиму та підготовку до політичних консультацій високого рівня Україна-ЄС.

Про це йшлося під час їх телефонної розмови, повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Європейського Парламенту Мартіном Шульцем для узгодження позицій у контексті підготовки до політичних консультацій високого рівня Україна-ЄС 27 червня у Брюсселі та обговорення перспектив запровадження безвізового режиму", - йдеться у повідомленні.

Шульц підтвердив, що Україна належним чином виконала всі необхідні критерії для запровадження Євросоюзом безвізового режиму для українських громадян. У цьому зв'язку він запевнив, що докладає всіх зусиль для схвалення Європарламентом позитивного рішення вже ближчим часом.

Сторони обговорили прогрес, досягнутий Україною на шляху реформ. У цьому контексті президент Європарламенту привітав Порошенка зі схваленням конституційних змін у частині правосуддя, що стало важливим сигналом про відданість української влади курсу проєвропейських демократичних реформ.

Співрозмовники також обговорили ситуацію на Донбасі та відзначили важливість подальшої координації зусиль з метою продовження санкційного тиску на Росію, який має діяти допоки Україна не відновить свій суверенітет над Донбасом і Кримом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-