Пом'якшення санкцій: у Сенаті Франції кажуть - хочуть

Пом'якшення санкцій: у Сенаті Франції кажуть - хочуть "стимулювати" Москву і Київ

Укрінформ
Голова комісії Сенату з міжнародних справ, оборони і збройних сил Жан-П’єр Раффарен вважає, що пом’якшенням санкцій проти Російської Федерації, запроваджених за анексію Криму та розв’язання війни в Україні, можна отримати позитивну динаміку у переговорах та використати для «заохочення обох сторін до повного виконання Мінських домовленостей».

Про це йдеться у заяві Раффарена, переданій секретаріатом Сенату Укрінформу..

«Ми є у відповідальному та збалансованому процесі. У нас є відвертий діалог з росіянами, у якому ми засуджуємо анексію Криму і ситуацію на сході України, а також з українцями, закликаючи їх до здійснення політичної складової Мінських домовленостей. Пом'якшення санкцій можна було б використати сьогодні, щоб надати позитивної динаміки обом сторонам для всебічного виконання цих угод», - зазначив голова сенатської комісії.

Як повідомляв Укрінформ, Сенат Франції переважною більшістю (301) голосів ухвалив збалансовану резолюцію, положення якої підтверджують прихильність Франції до суверенітету України, засуджують анексію Криму і закликають до виконання мінських домовленостей.

Водночас резолюція закликає уряд Франції виступити з ініціативою перед ЄС щодо скасування санкцій проти російських парламентаріїв, закликає до переоцінки дипломатичних санкцій з метою відновлення двосторонніх зустрічей на вищому рівні і закликає до «поступового та часткового пом’якшення» економічних санкцій на тлі «значного прогресу» в реалізації Мінських домовленостей.

Фото: senat.fr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-