Французькі сенатори розповіли, хто і як

Французькі сенатори розповіли, хто і як "протягнув" пом'якшення санкцій проти РФ

Укрінформ
Французькі сенатори Жан-Ів Леконт та Ерве Море вважають, що ухвалення Сенатом резолюції з пропозицією до уряду Франції пом’якшити режим санкцій ЄС проти Росії стало можливими через низьку мобілізацію виконавчої влади, наявністю «неофіційних домовленостей» між владою та опозицією, потужне лоббі фермерів та мерів міст Франції.

Про це вони заявили напередодні увечері після голосування резолюції у Сенаті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Я засмучений через низьку мобілізацію виконавчої влади, яка не переймалася і не вимагала (партійної) дисципліни перед голосуванням фракції соціалістів», - зазначив член фракції Соціалістів та Республіканців (S-LR) сенатор Жан-Ів Леконт.

Голова групи дружби Франція-Україна Ерве Море (фракція UDI-UC), у свою чергу, навіть припустив існування «неофіційної угоди уряду» з французькою опозицією, а також поступливість офіційного Парижа перед Москвою. «Париж став більш гнучким щодо росіян», - сказав сенатор. Крім того, за його словами, на результат голосування вплинув сильний тиск з боку «фермерського лобі» та окремих мерів міст Франції.

Напередодні Сенат Франції переважною більшістю (301) голосів ухвалив резолюцію, яка пропонує уряду Франції закликати ЄС до пом’якшення режиму санкцій проти Росії. Резолюція носить суто декларативний характер і не впливає на зовнішню політику країни, яку визначає президент Французької Республіки.

Раніше повідомлялося, що після ухвалення переважною більшістю (301) французьких сенаторів резолюції щодо режиму санкцій Європейського союзу проти Російської Федерації, посольство України закликало уряд Франції до «мудрості» та «твердості» у питанні його збереження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-