Двадцять п’ять країн ЄС вимагають від трьох пояснень, чому блокується

Двадцять п’ять країн ЄС вимагають від трьох пояснень, чому блокується "безвіз" для України

Укрінформ
Двадцять п’ять країн-членів Євросоюзу вимагають від Німеччини, Франції та Італії пояснень щодо затримання рішення про скасування візового режиму для Грузії та України.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі розповів європейський дипломат за результатами засідання комітету постійних представників країн-членів при раді ЄС.

"Напередодні розглядалося питання щодо позиції керівної інституції ЄС зі скасування візових вимог для грузинських громадян. Німеччина поки що блокує це рішення, висловлюючи занепокоєння високим рівнем організованої злочинності у Грузії. Берлін у цьому підтримали Франція та Італія. Україну також хочуть прив’язати до цього пакету візової лібералізації", - розповів співрозмовник агентства.

За його словами, у п’ятницю, 10 червня, міністри юстиції та внутрішніх справ країн ЄС обговорять питання скасування віз для України, Грузії, Туреччини та Косова.

"Про безвізовий режим для Туреччини та Косова поки що говорити рано, але Україна і Грузія, як зазначено у доповідях Єврокомісії, вже чітко виконали усі критерії і заслуговують на скасування візових вимог. Відтак 25 країн ЄС хочуть почути від Німеччини, Франції та Італії про причини зволікання з наданням безвізового режиму для наших партнерів", - наголосив дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-