Геращенко: Україна - на фінішній прямій щодо скасування віз

Геращенко: Україна - на фінішній прямій щодо скасування віз

Укрінформ
Україна повністю виконала план дій щодо візової лібералізації і очікує від Європейського Союзу виконання зобов'язань по наданню Україні безвізового режиму.

Про це під час зустрічі зі слухачами Інституту підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України заявила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми знаходимося на фінішній прямій щодо отримання Україною безвізового режиму. Україна повністю виконала план дій щодо візової лібералізації і власне сьогодні ми очікуємо від Європейського Союзу виконання їх зобов'язань по наданню Україні безвізового режиму", - сказала Геращенко.

За її словами, сьогодні залишаються тільки дві процедури у цьому напрямку: "Перше - це відповідні дебати в Європейському парламенті, які мають відбутися і надати дозвіл на впровадження безвізового режиму, і друге - після дебатів має відбутися засідання Ради ЄС, яке вже остаточно визначить термін введення безвізового режиму. І після цього засідання Ради ЄС ще тривають процедури, бюрократичні, буде опубліковане рішення у європейському віснику і після того,вже вступає безвізовий режим".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-