Рева розповів, чому пільги варто монетизувати

Рева розповів, чому пільги варто монетизувати

Укрінформ
Замість умовних пільг - зокрема, права безкоштовного проїзду - людям треба надавати однакові суми грошей, що в перспективі сприятиме розвитку громадського транспорту. Це передбачає законопроект, який цього року буде у Верховній Раді.

Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева в інтерв'ю "Урядовому кур'єру"

"Це (монетизацію пільг), на моє переконання, слід було зробити ще 10 років тому. А як не зробили тоді, то потрібно зробити просто зараз. Ось хоч би пільги на проїзд. У Києві громадський транспорт просто розбитий. Бо пільги ми людям дали, а заплатити за них надавачам послуг забули", - сказав Рева.

За його словами, несправедливим є і те, що пільговик, скажімо, чорнобилець, який має право безкоштовного проїзду, у великому місті може користуватися ним щодня. А житель віддаленого села - може, раз на рік.

"Тому, вважаю, справедливо буде замість умовної пільги надати людям однакові суми грошей. А на що вони їх зрештою витратять - на продукти, ліки чи відпочинок, - вони самі вирішать. Саме так буде справедливо. І чим заможнішою з часом ставатиме держава, тим більшими будуть ці компенсації... Впевнений: коли це зробимо, транспорт почне розвиватися, і люди це побачать та відчують.

Законопроект щодо цього ми вже розробили, і цього року його буде внесено до Верховної Ради", - зазначив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-