Москаль просить Президента розібратись з «політичним мандатом» Насірова

Москаль просить Президента розібратись з «політичним мандатом» Насірова

Укрінформ
Губернатор Закарпаття просить керівництво країни дати правову оцінку висловлюванням голови ДФС Романа Насірова про "політичний мандат на звільнення Москаля".

Відповідну заяву-звернення Геннадія Москаля до Президента і Прем'єра розміщено на сайті глави ОДА.

"Якщо кожен глава служби почне розповідати, що він має мандат на моє звільнення, переведення, арешт і тому подібне, то посади голови Закарпатської ОДА просто не вистачить на всіх. При цьому я впевнений, що ні Кабінет Міністрів, ні Президент України жодних повноважень щодо посади голови Закарпатської (як і будь-якої іншої) обласної державної адміністрації, голові ДФС не надавав", - акцентував Москаль.

Відтак, як сказано в повідомленні, Геннадій Москаль звернувся до Президента України Петра Порошенка та Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана із проханням дати правову оцінку заявам голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

"Посада голови обласної державної адміністрації прописана в Конституції України. Так, ст. 118 Основного закону гласить: "Голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду і звільняються з посади Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України". У зв'язку з цим мені абсолютно незрозуміла заява голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова про те, що він начебто "має політичний мандат на підняття питання про звільнення Москаля. Це або правова некомпетентність, або якась незрозуміла самодіяльність", - зазначає голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Насправді, виступаючи як гість програми "Лівий берег" з Сонею Кошкіною, голова Фіскальної служби Роман Насіров у коментарі про свої стосунки з губернатором Закарпаття сказав, що конфлікту з ним нема і, дослівно: "У мене, я вважаю, є політичний мандат на звільнення голів регіональних митниць".

Водночас деякі місцеві ЗМІ поширили інформацію щодо коментаря Романа Насірова із заголовком: "Насіров стверджує, що має політичний мандат на порушення питання про звільнення Москаля".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-