У БПП сказали, коли

У БПП сказали, коли "візьмуться" за Романчука

Укрінформ
На  засіданні ради обласної організації БПП «Солідарність» сьогодні буде поставлене питання про виключення з її лав підозрюваного у резонансному корупційному скандалі першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколу Романчука як особу, яка себе скомпроментувала.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив голова Миколаївської обласної організації БПП «Солідарність», відомий волонтер і радник Президента України Юрій Бірюков.

«У середу, 8 червня, я збираю раду партії і буду ставити питання про виключення Миколи Романчука з лав нашої партії як особу, яка себе скомпроментувала», - сказав Бірюков.

Він зазначив, що чекати на рішення суду з даного приводу вони не будуть, бо «знаючи, як працює судова система, ми не очистимося ніколи».

Як повідомляв Укрінформ, 8 червня суд обирає запобіжний захід для Романчука. Військова прокуратура Південного регіону вимагає взяти чиновника під варту з правом внесення застави в розмірі 20 мільйонів гривень.

6 червня суд не встиг постановити ухвалу щодо обрання міри запобіжного заходу для затриманого миколаївського чиновника через різке підвищення тиску у підозрюваного. Увечері 6 червня підсудного довелось шпиталізувати з залу суду до лікарні, яку він згодом покинув та поїхав на машині сина. 

Затримано Романчука ввечері 3 червня в Миколаєві під час спецоперації СБУ та військової прокуратури за вимагання хабара в розмірі 100 тисяч доларів. Крім першого заступника голови Миколаївської ОДА Романчука, були затримані троє високопосадовців. Гроші вимагали за дозвіл на розробку кар'єру в Єланецькому районі.

Під час обшуку під приватними будинками Романчука виявили тунелі та підземні галереї, в яких знаходилися сейфи з золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом, столове срібло. У сейфах зберігалася "чорна бухгалтерія", яка доводить проведення корупційних оборудок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-