НАЗК обіцяє запустити е-декларування з 15 серпня

НАЗК обіцяє запустити е-декларування з 15 серпня

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції має запустити систему електронного декларування з 15 серпня.

Про це заявила Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак на засіданні Комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Запустити систему електронного декларування неможливо без належної правової бази. На найближчому засіданні ми будемо затверджувати форму звітності і необхідний порядок заповнення звітності... Ми взяли на себе зобов'язання з 15 серпня запустити", - сказала Корчак. 

Вона додала, що попри запуск системи е-декларування, можуть виникнути проблеми з ефективністю роботи НАЗК.

"Ми взяли на себе зобов'язання з 15 серпня запустити... Ми оптимісти в цьому плані і запустимо цю систему. Однак вона не буде ефективна, якщо не відбудеться обмін базами даних, які нам необхідні для того, щоб виявити корупційні ризики, конфлікт інтересів за іншими базами даних", - зазначила голова НАЗК.

Вона наголосила, що в Україні наразі немає технічної платформи для розбудови баз даних.

"У нас є Держспецзв'язок. Однак кожне відомство, яке є держателем інформації, розробляє свій програмний продукт чи за власні кошти, чи в рамках проектів. Ці програмні продукти не завжди сумісні... Треба порушувати це питання", - сказала високопосадовець.

Крім того, до 1 липня Корчак пообіцяла запуск повноцінного функціонування офіційного сайту НАЗК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-