Transparency очікує на початок судів над представниками

Transparency очікує на початок судів над представниками "сім'ї" вже восени

Укрінформ
Transparency International-Україна (ТІ-Україна) очікує, що вже восени розпочнуться  судові процеси із заочного засудження екс-високопосадовців режиму Януковича.

Про це під час спільної прес-конференції з міністром юстиції повідомив очільник ТІ-Україна Ярослав Юрчишин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми сподіваємося, що восени станемо свідками гучних судових процесів над діячами режиму Януковича, сподіваємося, що заяви Юрія Луценка не будуть такими, як заяви його попередників, і ми станемо свідками засудження, нехай заочного, ключових діячів режиму Януковича», - сказав він.

Юрчишин наголосив, що засудження колишніх високопосадовців є відповідальністю держави, водночас Transparency International готова максимально сприяти цьому процесу зі свого боку зверненнями до партнерських організацій у країнах, де арештовані кошти Януковича.

«Не лише відповідальність України, щоб ці кошти не були корупційним чинником цих розвинених країн. Ми будемо мотивувати уряди як в Україні, так і в країнах ЄС максимально ефективно розслідувати справу відносно Януковича і діячів його режиму», - резюмував Юрчишин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-